Bőrgyógyászat

Bőrünk az egyik legfontosabb szervünk. Elhatárol a külvilágtól, védi a szervezetet a külső ártalmakkal szemben, biztosítja annak belső állandóságát.

A bőrgyógyászat különös területe az orvostudománynak. A bőr könnyen vizsgálható, elváltozásai a szemünk láttára zajlanak le. Az orvos szeme és szakmai tapasztalata a legtöbb bőrbetegség diagnózisának felállítását lehetővé teszi. A bőr kóros elváltozásaiból gyakran következtethetünk belszervi megbetegedésekre is.

A kezeléseknél előny, hogy gyakran helyi kezelő szerekkel, (kenőcsök, krémek) jelentős javulást, gyógyulást tudunk elérni.
A szemünk láttára zajló kórfolyamatok azonban hátrányt is jelenthetnek. A bőrbetegségek komoly pszichés megterhelést jelentenek a páciensnek, gondoljunk csak a fiatalok életét megkeserítő pattanásokra vagy a pikkelysömörre.

A látható bőrbetegségek a környezetben visszatetszést kelthetnek, a beteget elszigetelhetik. Az életminőség-vizsgálatok szerint ezek a bőrbetegségek, de még a csalánkiütés is nagyobb mértékben rontják a betegek életminőségét, mint a szívinfarktus.

Jelentkezzen be hozzánk vizsgálatra!

Előzetes telefonos időpontegyeztetés szükséges!