Rosacea kezelése

Rozacea, mindkét nemet érintő kellemetlenség, mely “az arcunkra van írva”. Kezdeti stádiumában az arcon nagyon feltűnően, kitágult, pókhálószerű vérerek jelennek meg, az arc vörös, gyulladt. Az arc pirosság eleinte stresszre, alkohol, forró italok fogyasztása után, melegre, napfényre, stb., alakul ki, később azonban állandósul.  A zavaró arcpír elmulasztásának egyik módja az intenzív pulzáló fénnyel (IPL) való kezelés. Az IPL kezelés csökkenti, sőt el is tüntetheti a problémás értágulatokat.
IPL kezelés során 580-1200 nm hullámhosszú fényt alkalmazunk a kitágult arci erekre. A kezelés hatására az ér zsugorodik, később teljesen felszívódik. A helyét újonnan képződő kollagén helyettesíti. A problémától függően, a teljes kezelés, minimum 4-5 alkalmat jelent.
Figyelem:
IPL kezelés előtt 2- 4 héttel ne napozzon, ne szoláriumozzon, ne használjon önbarnító krémet és hámlasztó krém használata sem tanácsos.
A kezelés napján a kezelni kívánt területet ne sminkelje, kerülje a kozmetikumokat és az egyéb kenőcsöket. A kezelés antibiotikum kúra után minimum 2 héttel kezdhető meg.  Fényérzékenyítő gyógyszert ne szedjen.
A kezelés ellenjavallatai:
Terhesség, szoptatás
Fényérzékenység, fényérzékenyítő gyógyszer szedése
Súlyos betegség: daganat, epilepszia, súlyos cukorbetegség, pacemaker, szteroid szedése, stb.
Aktív gyulladásos bőrbetegsége van: bakteriális, gombás, vírusos Pl.: herpesz, ekcéma, stb.
IPL kezelés menete:
A kezelés alatt védőszemüveg viselése kötelező a paciensnek és a kezelést végző személynek is. A kezelendő felületet bekenjük a villanófény optimális behatolását elősegítő zselével, majd sorozatos villanásokkal lefedjük a kezelni kívánt területet. Kezelés után enyhe pirosság jelentkezhet. Ez jegeléssel és hűsítő hatású krémek alkalmazásával csökkenthető.
IPL kezelés után tilos:
Az arcot irritálni, kapargatni.
24 órán belül forró fürdőt venni, szaunázni, klórozott medencében úszkálni, megerőltető sportot végezni (izzadás).

Jelentkezzen be hozzánk vizsgálatra!

Előzetes telefonos időpontegyeztetés szükséges!